top of page

Ben jij (hoog) sensitief? Misschien ben jij wel een nieuwetijdsziel.

Wat is hoog sensitief en hoe maak je het tot een talent en kun je met je sensitieve voelen licht brengen op aarde?

Misschien heb je er wel eens wat over gelezen of gehoord en weet je dat je een gevoelige vrouw bent. Misschien herken je in jezelf het volgende;

- alles wat je voelt kan soms aanvoelen alsof het een lastige opgave is,

- je voelt je anders dan de meeste mensen om je heen,

- je voelt je vaak alsof je te zacht bent voor deze wereld,

- een gevoel van je niet thuis voelen,

- veel twijfels over wat je voelt wat van jou is en wat van de ander,

- vaak blijven piekeren waarom je toch zo veel voelt,

- niet goed weten wie jij bent en wat jouw missie is hier op deze wereld,

- vaak zijn mensen om je heen te veel voor je en ben je het liefst op jezelf,

- je hebt vaak even tijd nodig om weer op te laden,

- je voelt een diep verlangen om de wereld een liefdevollere plek te maken,

- je wil graag in harmonie en liefde leven,

- je focus ligt vaak op de ander,

- je past je eigenlijk altijd aan,

- je vlucht vaak in dagdromen, spiritualiteit óf juist in materie,

- vaak ben je overprikkelt of geïrriteerd en weet je niet waarom,

- het leven van alle dag is voor jou zwaarder dan andere mensen,

- je voelt pijn en boosheid van anderen alsof het van jou is,

- je voelt je vaak onveilig en kan niet helemaal rusten in je zelf,

- het echte aardse zijn vindt je maar spannend,

- van macht, geld en autoriteit heb je een afkeer,

- je voelt je niet helemaal goed geaard vaak, soms zweef je een beetje,

- je bent perfectionistisch en dit put je soms uit,

- graag zou je weleens wat krachtiger willen zijn.


En? Herken je jezelf hierin? Dan kun je er wel vanuit gaan dat jij een hele mooie (hoog) sensitieve ziel bent!

Prikkels en indrukken komen intenser bij je binnen.

We worden in dit leven geboren met een uniek lichaam en de bijbehorende talenten. Hoog sensitieve zielen worden geboren met een sensitief zenuwstelsel. Vandaar dat ik (hoog)bij sensitief tussen aanhaal tekens heb staan. Het verschil is namelijk dat hoog sensitieve zielen zo zijn geboren en sensitieve zielen dit op een latere leeftijd hebben ontwikkelt. Voornamelijk richt ik mijzelf op hoog sensitieve en fijngevoelige ziel maar sensitieve zielen herkennen zich hier ook vaak in. Een hoog sensitieve ziel neemt prikkels en informatie in het lichaam heel intens op, je bent fijngevoeliger omdat alles fijn gevoelig is in jou. Omdat je zo fijngevoelig bent, neem je dus héél veel informatie tegelijk op. Tijdens een gesprek met iemand voel je niet alleen wat deze persoon denkt maar ook of het klopt met jouw waarheid, je kan voelen wat er binnen bij de ander afspeelt, je voelt soms ook de sferen om iemand heen, de energie van een ruimte waarin je verblijft. Energie aanvoelen is iets wat je waarschijnlijk van nature doet, het is je tweede natuur. Je kan ook niet anders omdat je met je gevoel, horen of weten energie automatisch waarneemt. Deze indrukken komen allemaal binnen en er is dan ook tijd voor nodig om deze te kunnen verwerken. Regelmatig jezelf terugtrekken en alleen zijn is heel belangrijk.

Als een antenne voel je de wereld om je heen

Een manier om de wereld om je heen te voelen is bij veel hoog sensitieve zielen door het uitzetten van subtiele antennes, deze heb je misschien al wel vanaf je geboorte tijd. Op deze manier voel je of het veilig is en scan je automatisch alles om je heen. Dit scannen en aanvoelen kan zelfs al in de baarmoeder begonnen zijn. De verbinding in de baarmoeder met je moeder is dan ook een diepe verbinding, jij kon voelen wat zei voelde. Het kon zelfs aanvoelen alsof het je taak was om je moeder te genezen. Een patroon van geven en de ander willen helpen genezen begint dan ook op jonge leeftijd. Dit is natuurlijk een hele mooie eigenschap! Jouw ziel wil niks liever dan de wereld genezen. Hoog sensitieve zielen hebben dit patroon van geven en de ander willen helpen dan ook als levens thema. Op een bepaald moment in je leven kun je in de knel komen doordat je zelf leeg loopt en het geven een weggeef stand is geworden. Als we ons zelf een beetje kwijt zijn geraakt, vermoeid zijn geworden, niet meer weten wie we zijn of zelfs ziek zijn geworden roept de ziel heel hard, STOP. De ziel brengt een diep innerlijk gevoel omhoog om jou naar binnen terug te halen. Deze krachtige impuls van je ziel is de roep naar ontwaken! Het is tijd dat je voor je Zelf gaat leven. Na deze impuls kan je dan ook niet anders dan te beginnen met wakker worden en volgt er een periode van afzet en je los gaan maken van koorden met andere mensen. Als je dit gaat doen dan ontstaat er een pad van vrijheid en opstaan in je eigen kracht, je gaat op zoek naar je ware taak in dit leven. Misschien wel een lichtwerker, een healer, licht drager in de maatschappij of inspiratie om de wereld te genezen? Je krijgt inspiratie om het leven voor jezelf aan te gaan!

Het licht wat je bij je draagt is puur en helder

Met spiritualiteit en heling kom je weer in contact met je onschuldige puurheid. Een herinnering van de hogere sferen, de lichtwereld en wetende dat jij daar deel van uit maakt. Het licht van de engelen en de hogere sferen is voor jou heel bekend, dit voel je als een warmte én vreugde in jouw hart. Het kan zijn dat je herinnert dat jij misschien zelf wel een engel zou kunnen zijn? Het is een zacht licht wat je misschien herkent in jezelf. Deze pure engelen energie is ook echt aanwezig in jou! Durf maar weer te geloven en omarm deze herinnering. Het is jouw unieke fijngevoelige licht wat je mee hebt genomen om in de wereld te laten schijnen.


Wees maar gewoon jezelf er zijn al genoeg anderen.


Hoe meer jij je losmaakt van je angst, verstoppen, schuld, slachtoffer zijn, afhankelijk zijn en twijfelen aan jezelf, hoe meer jouw innerlijk licht zal gaan schijnen. Het is een hele weg om steeds meer je schoonheid van wie je bent toe te laten, maar telkens bij kleine stapjes zul je een sprankeling voelen in jezelf en een blij gevoel van thuis komen. Ja hier wil je meer van weten voel je diep in je hart. Een hunkering om bij te dragen aan de nieuwe aarde met jouw bewustzijn en fijngevoeligheid geeft je kracht om door te gaan en meer en meer te gaan zijn wie je BENT. Je wordt meer jezelf als je echt gaat doen wat waar jij blij van wordt! Het volgen van je vreugde is dan ook de weg naar je hart.

Je gaat de weg niet alleen, velen zijn net zoals jou aan het ontwaken.


Weet dat je niet alleen bent maar dat er vele zielen jong en oud op dit moment ontwaken en hun licht willen gaan laten stralen. Om jouw bestemming naar je ware zelf aan te gaan mag je eerst alles gaan loslaten wat jouw innerlijke licht dimt. Karma, vorige levens, innerlijke pijnen, angsten, co-dependency, ongezonde relaties en plaatsen. Daarna zal je licht helder gaan stralen, je ziel wordt weer heel en voel je je eindelijk thuis hier op deze mooie planeet aarde! Jouw weg wordt dan verlicht om de hoogste versie van jezelf te worden.


Er komt een moment dat moeder aarde echt als tuis aanvoelt en je weet wat jouw rol op deze planeet is.


Als intuïtieve subtiele healer en lichtwerker heb ik over mijn ontwaken en acceptatie ongeveer 10 jaar gedaan. Het was een hele intense reis van vele angsten doorstaan en mijn innerlijke lichtkracht weer terug durven te vinden. Ja te zeggen tegen de aardse realiteit. Mijn ziel weer hier thuis brengen in mijn lichaam. Zo kwam ik eindelijk thuis toen ik mijn ware schoonheid kon accepteren en lief hebben. Voor mij was het leven als klein kindje enorm zwaar en mijn leven stond als kind en puber dan ook in het teken van mezelf verstoppen voor de wereld met altijd de wens, was ik maar ergens anders. Ik weet hoe het voelt dat het leven ondraaglijk kan zijn omdat je zoveel voelt, jezelf kwijt bent (soul loss), maar geloof me ooit kun jij je plek hier op aarde met vreugde in gaan nemen! En ga je jezelf helemaal thuis voelen op deze mooie planeet aarde. Ik heb ook mijn plekje op aarde mogen vinden dus is er die voor jou ook:)!


Nu inspireer ik zielen en voornamelijk vrouwen om hun schoonheid van hun zachte kracht weer te gaan herinneren en thuis te komen met al hun licht op moeder aarde. De ziel in vertrouwen en eigen kracht weer terug te winnen om weer heel te worden. Echt een cadeautje als ik vrouwen dan zie opstaan met hun prachtige engelen vleugels! Alsof er allemaal licht engelen ontwaken.


Voel je misschien herkenning bij jezelf en een vreugde dat ook jij deze prachtige schoonheid bezit? Vrees dan niet en vertrouw op je gevoel, jij bent ook een prachtige ziel met in de kern heel veel licht en liefde. Wil je ondersteuning of meer weten over deze innerlijke reis naar je ware schoonheid als hoog sensitieve ziel dan kun je bij mij een zielsheling sessie boeken. Samen maken we voor jou de weg vrij zodat je meer in je eigen energie gaat leven. Ik loop met veel vreugde en liefde een stukje met je mee op jouw pad in ontwaken.

- Follow your Joy and be a pure light in this world.
Deze mooie engel uit mijn webshop is te bestellen om jou aan je engelen zelf te herinneren of om dit eenheidsveld van onvoorwaardelijke liefde te verankeren in je huis. De seleniet engel draagt een zachte subtiele frequentie van de hogere liefdessferen en brengt rust en vertrouwen. Plaats de engel op je altaar, nachtkastje of in het midden van je woning! Sta telkens bij het passeren van de engel even stil bij je hart, het licht en dat je beschermd wordt.62 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Wat voor prachtige ziel ben jij? Wist je dat wij allemaal bestaan uit frequenties van kleuren, tonen en noten? Het is het kleurenpalet...

bottom of page