top of page

De kracht van jouw vrouwelijke cyclus.


Het vrouwelijke in jezelf lief hebben is ook jouw innerlijke cyclus lief hebben. We staan er in de maatschappij niet veel bij stil helaas, het is nodig om ook het vrouwelijke terug te brengen in de maatschappij en dat begint bij eerst jezelf eren en lief hebben. Het vrouwelijke brengt heling en weer een herinnering met onze spiritualiteit van de verbondenheid met de kosmos en het leven zelf.

Cyclus van bewegen

Cyclussen. Alles heeft een cyclus van een impuls tot een sterven. Er groeit iets, en het gaat over in iets nieuws, langzaam is het getransformeerd. Vasthouden aan regelmaat en structuur kan dan lastig zijn. Rechtlijnig denken en leven stopt de stroom van het goddelijk vrouwelijke. Cyclussen zijn bijzonder, spiritueel en verbinden je met een oude oerkracht. Zo is dat bij het goddelijk vrouwelijke de kern van haar energie. De cyclus van de vrouw leeft zelfs per dag in verschillende bewegingen. Het is haar energie die beweegt, uitzet, toeneemt en afneemt. Het vrouwelijke lichaam is een prachtige dans van de kosmos. Het leven zelf! Hoe mooi is dat!

De cyclus van de vrouw is verdeeld in 4 fasen, deze zijn ook verbonden met de maan fasen en haar menstruatie. De oervrouw leefde vroeger veel meer met de energie van de maan en de zon. Er was nog geen kunstlicht dus ging alles via de natuur en kwam haar energie en haar hormonen in beweging door de natuur, de maan en haar verbinding met de kosmos. We zijn als vrouw inmiddels gemoderniseerd en op weg naar een nieuwe vorm van het vrouwelijke. Het is dus per definitie niet goed of slecht hoe het was en hoe het nu is. We mogen ons alleen weer herinneren dat we veel meer zijn dan wat we denken, en het vrouwelijke weer in bezit nemen. Het is jouw geboorte recht om het vrouwelijke te omarmen en te leven. Jouw vrouwelijke ziel roept om heelheid en samensmelting. We mogen weer herinneren! Jouw cellen weten hoe het is om helemaal in je vrouwelijkheid te zijn en te leven. Vertrouw daar maar op. Onze innerlijke priesteressen weten dit ook en deze kennis dragen we met ons mee. Het is tijd om deze op een nieuwe manier te delen met onze maatschappij, onze mannen, gezinnen en al wat leeft.

Leven met cyclussen en het eren van ritme en energie brengt je in een bezielde staat van zijn. Leven met de beweging IN jou als ook afgestemd zijn met jouw buitenwereld. Iedere vrouw is uniek en leeft haar eigen cyclus en ritme. Door middel van jouw manier van leven, het niet erkennen van jouw vrouwelijke energie, of het bewustzijn in de denkende geest houden, houdt je weg van jouw innerlijke energie en vrouw zijn.


Fases van jouw cyclus en de Maan


1e Fase:

De 1e fase van de vrouw is verbonden met het innerlijk meisje. Het is de periode van het begin van haar cyclus waarin alles nieuw is, fris, vol met energie en de kracht om plannen te maken en doelen te stellen. Vaak komen we dan ook in beweging! Deze energie is verbonden met het eerste kwartier van de maan. De maan is dan op haar helft in haar licht toegenomen. De energie neemt toe. Je voelt je actief en stapt met gemak de buitenwereld in. De aandacht ligt op jezelf en individualiteit. Herkenbaar in deze energie is de godin Artemis (individualiteit) en Kwan Yin (zuiverheid).

2e Fase:

De 2e fase van de vrouw is verbonden met de moeder energie. Het is de energie van het stralende licht, naar buiten gericht en uitdijend. We voelen ons verbonden met onze liefdevolle hart energie en willen graag samen zijn, verzorgen en koesteren. Onze energie stroomt nu in volle kracht, we stralen en verlangen naar een gezin of om samen te zijn in het gezin. De energie helpt ons om te settelen en te aarden. De zachte kracht van de moeder godin straalt als een gloed over je heen. Het is de volle maan die in haar volle glorie staat omdat ze beschenen wordt door de zon. Herkenbaar bij deze energie zijn de godin Demeter (moeder godin) en Moeder Maria (onvoorwaardelijke liefde).

3e Fase:

De 3e fase van de vrouw is verbonden met de magische vrouw. Het is de energie die weer afneemt en dit brengt een innerlijke beweging in onszelf. We keren naar binnen en nemen de tijd om te reflecteren. Wat speelt er in ons innerlijk en onderbewustzijn. De intuïtie en sensualiteit van een diepe samensmelting met het spirituele in ons leven is dan voelbaar. We zijn dan creatief, intuïtief en rustig. We zijn gericht op de ziel en de diepere kijk in het leven. De maan is in deze periode ook afnemend en de energie trekt zich meer terug. De kosmos voelt spiritueel aan en een prachtige energie van de sterren roepen ons om weer te herinneren. Herkenbaar in deze energie is Godin Maat (hoger bewustzijn) en Maria Magdalena (innerlijke kracht van transformatie).

4e Fase:

De 4e fase van de vrouw is verbonden met de wijze vrouw. Het is de energie die afneemt en de inkeer is aangebroken. Een diepe impuls brengt ons naar binnen, de energie is afgenomen waardoor we moe zijn, tijd nodig hebben om te rusten. De oer-vrouw menstrueerde in deze periode. Deze periode is helemaal gericht op onze innerlijke ervaringen en het loslaten van het oude wat we niet meer nodig hebben. We eren nu de cyclus van sterven waar het vrouwelijke iedere maand doorheen stroomt. Overgave, koestering en rust hebben we nu nodig om weer met nieuwe energie straks de volgende cyclus in te gaan. Tijd nemen voor meditatie, stilte en gebed zijn helend voor onze ziel in deze fase. De energie van de maan is donker, de energie is afgenomen. We ervaren een diep besef van de leegte, donkerte en de kracht van loslaten. Een diepe verbinding met de spiritualiteit van de verbondenheid met de aarde en de kosmos zijn voelbaar. De maan laat ons landen in de diepte van de leegte, de donkere ruimte van het hart. Delen over het innerlijk en met vrouwen samen is een oerkracht die wij in onszelf herkennen omdat we dit vroeger als oer vrouw mee gemaakt hebben. De vrouw voelt zich thuis in deze energie met gelijkgestemde vrouwen. Een bedding, rust en koestering. Godin Isis (dood en geboorte) is in deze energie sterk voelbaar.

Het vrouwelijke stroomt op jouw unieke manier

Hoe jouw cyclus op dit moment loopt in je leven is heel persoonlijk. Het zijn de aspecten van het vrouwelijke die jij al bezit en andere energieën nog niet leeft. Het gaat om het leven van jouw vrouw zijn, de totale vrouw. Het is het goddelijke vrouwelijke wat in haar heelheid naar jou toekomt. Wat jouw kracht als vrouw is dat merk je in jouw cyclus. Welke energie is voor jou vertrouwd en bekend? Welke energie voelt onbekend en duw je weg? Kijk waar jij als vrouw jouw talenten mag ophalen en integreer ze door jouw cyclus te eren. Uiteindelijk is het een dans van alles samen en straal jij op jouw unieke vrouwelijke manier. Het is niet zo dat iedere vrouw perse met nieuwe maan moet menstrueren want de tijd is nu eenmaal anders. Het gaat om deze innerlijke bewegingen die jij kunt gaan ervaren in jezelf, jouw leven en in verbinding met de aarde en kosmos. Eer jouw cyclus, maak er een dans van. Laat jouw ziel weer de herinnering ophalen van de heelheid van jou als vrouw.


Zou je graag meer diepgang willen ervaren op jouw spirituele pad vanuit de geheelde vrouwelijkheid? Wil je graag jouw ziel helen zodat je vrij kunt stralen in jouw licht? Op mijn website kun je meer informatie vinden over healing sessies en trajecten gericht op de heling van de vrouwelijke ziel. Ook kun je er online rituelen vinden en aankomende groep ceremonies voor de verbinding met moeder aarde en het innerlijk liefdeslicht. Dat jij als ziel weer herinnert wie je bent!

34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Als hoog sensitieve vrouw is het niet altijd makkelijk om te aarden. Het leven is voor vele sensitieve zielen nu op dit moment nog meer een uitdaging. Want wat gebeurd er veel met de energieën om ons

Op het spirituele pad zie ik veel vrouwen worstelen met het gevoel dat ze er ‘nog’ niet zijn. En ook ik voel dit in mijzelf voorbij komen. Jaren geleden leek het wel alsof ik in een sneltrein zat en i

Seksualiteit en spiritualiteit gaat dat samen?! Jazeker! Maar lieve vrouw wel in de gezuiverde vorm. De tijd van nu vraagt om zuivering en transparantie. Het thema seksualiteit omringt vele dimensies.

bottom of page