De helden reis. Ik ben op reis, jij ook?

Als herboren keert ze terug, ze is haar eigen held geworden, terug gekeerd naar haar ware essentie, zij heeft haar diepste angsten overwonnen en is wijzer en sterker dan voorheen.


Er komt een fase in je leven waarin je voelt dat je voor een splitsing staat. Kies ik voor het oude bekende of ga ik een nieuwe weg in waar het misschien wel onzeker en onbekend is? Het ego wil het liefste alles bij het oude houden, wat vertrouwd en bekend is. Maar het zielenvuur diep in ons hart wil voor de uitdaging gaan, het avontuur, ervaring op doen, haar diepe angsten overwinnen.

Deze (innerlijke) reis is in vele mythen en sprookjes terug te vinden. De hoofdpersoon verlaat de oude vertrouwde omgeving om een gevaarlijke missie te volbrengen. Ze offert haar persoonlijke belangen op en zet haar leven op het spel ten dienste van het grote geheel. Als haar missie na allerlei omzwervingen en gevaarlijke confrontaties is geslaagd, dient dat wat ze onderweg heeft gevonden of gewonnen als geschenk voor de gemeenschap. Als herboren keert ze terug, ze is haar eigen held geworden, terug gekeerd naar haar ware essentie, zij heeft haar diepste angsten overwonnen en is wijzer en sterker dan voorheen.

Op mijn levenspad heb ik al meerdere malen deze uiterlijke en innerlijke reis gemaakt. De eerste keer was heel letterlijk mijn (toenmalige) huis, relatie en werk verlaten. Ik had alleen nog mijn auto en persoonlijke spulletjes. Op weg naar een nieuw begin. Alles was weg, ik stond op een nieuw kruispunt. Daar stond ik dan op mijn angstige benen en rollende tranen over mijn wangen. Deze stap was zo eng, zo spannend maar ontzettend verruimend. Ik kon niks anders dan dat ik deze stap moest maken, loslaten van mijn vertrouwde en veilige leventje. Hierna kreeg mijn leven ineens een andere wending, alles stroomde en ik kwam letterlijk in een nieuwe realiteit. Loslaten gaf ineens veel kracht en vooral ruimte.


Zo begon loslaten voor mij grotere vormen aan te nemen. Ik sprong in het diepe en vertrok naar India voor een rondreis, alleen. Angst diep in mijn buik maar zoveel levens kracht voelde ik om de reis aan te gaan! Zonder financiële middelen begon ik mijn eigen yogastudio, het begin van mijn eigen onderneming. Met de ontmoeting van mijn huidige lief liet ik mijn eigen woning los en ging samenwonen met mijn lief en zijn kinderen. Een avontuur als stiefmoeder en weer een nieuw thuis creëren. Met vallen en opstaan, weerstand en lessen in liefde en afgescheidenheid. Na 5 jaar later liet ik mijn opgebouwde yoga studio met pijn in mijn hart los. Auw dit was mijn kindje, nooit gedacht dat ik dit zou gaan loslaten. Het was tijd voor een nieuw avontuur. Met inmiddels een besef dat ik best goed ben in loslaten, dat heeft mij veel geleerd en sterker gemaakt. Deze grote stappen gaven mij dan ook vele lessen en nieuwe inzichten.

En daar kwam dan om de hoek ineens weer een kruispunt op mijn levenspad. Het was nu de bedoeling dat ik "innerlijk" ging loslaten en deze helden reis op een nog diepere manier mag aangaan. Gewoon in mijn huidige huisje, met mijn huidige relatie en het werk wat ik heb. Geen materie om los te laten en niks aards om opnieuw te beginnen. Want ja ik ben fantastisch in nieuwe plannen opzetten, mijn yogastudio was één van mijn grootste passies die ik op had gezet. Maar nu voel ik dat het leven iets vraagt van mij, een gevoel diep in mijn buik. Mijn ego vindt het maar al te spannend, en verzint verhalen om er bij weg te gaan. Al jaren dacht ik dat ik met dit thema bezig was. Tot ik besefte, ik ga het helemaal niet aan! Hier op aarde is het toch echt de bedoeling dat ik bewust handel om zo verder te komen in mijn verlangens en wensen. De aardse dimensie bestaat uit handelen, doen, doelen stellen, uiting geven aan en op het gekozen pad blijven. Mijn fijnstoffelijke ziel wil zo graag in de hogere sferen zijn dat ik niet doorhad dat ik mezelf tegen hield in dieper te zakken in mijn lichaam. Mijn spirituele ego’tje maakte verhalen dat ik andere dingen te doen had die belangrijker waren.

De wens om zwanger te worden en moeder te gaan zijn voor een prachtig zieltje. Het zieltje zelf is al een paar jaar bij me, we praten samen en ik ontvang de boodschappen. Ineens ontving ik de boodschap JA zeggen tegen het leven is ook JA zeggen tegen deze nieuwe fase in een gewoon aardse ervaring, een zieltje ontvangen en het moederschap aan gaan. Echt in mijn lichaam stappen en het levensproces door mij heen laten gaan. Ik hield vast, gaf tegenkracht, en duwde het onbewust weg. Ineens kon ik niet langer in gevecht, ik liep maar te ijsberen en mijn lichaam was moe van mijn tegenkracht na al die jaren. Ik plofte neer op de bank, zit en weest stil kreeg ik als boodschap. Na een ingeving kwam het zieltje bij me met de boodschap; wil jij mijn mama zijn?Alsof er een grote blokkade uit mijn lichaam verschoof, het vechten hield op. Ik kwam in overgave. Het begon te stromen, alles kwam los. Een loslaten van heel veel ouds, overtuigingen en angst. JA ik ga jouw moeder zijn, al weet ik helemaal niet hoe ik dat ga doen hier op deze aarde, maar ik ga mijn best doen.

Inmiddels na vele uitstellen en teleur stellingen is mijn lief na 3 jaar geopereerd en is zijn sterilisatie ongedaan gemaakt. De operatie is wonder boven wonder gelukt! En dat na meer dan 14 jaar stilstand. Een nieuwe periode waar we beide hand in hand doorheen gaan. Een nieuw avontuur! :)


Wat is jouw helden reis op dit moment? Zo zie je maar aan mijn verhaal dat het niet altijd te begrijpen is wat we mogen loslaten of juist mogen omarmen als het gaat om materie, mensen en plaatsen. Het kan ook iets voelbaars zijn zoals je plek innemen op aarde op welke manier dan ook voor jou de bedoeling is! Geniet van de reis want daar gaat het om, niet de bestemming. En ondertussen mag je ook best eens even stil staan en flink genieten!

Recente blogposts

Alles weergeven