De kunst van de wereld helpen, is eerst jezelf helpen.

In deze blog schrijf ik over mijn innerlijk ontwaken en hoe ik wakker werd geschud op het pad van liefde, de reis naar belichaming van mijn eigen licht en liefde.

Zo veel mensen, zo veel energieën, zo veel lijden zo veel pijn. De wens om de wereld maar mooier te maken voelt als een verlangen. Uitreiken naar de ander om te helpen maar nog niet de liefde zelf zijn, innerlijke leegte en eenzaamheid. Als sensitieve ziel willen we maar al te graag geven, liefde brengen en de wereld mooier maken. Het is als empathische aanvoelende ziel als een tweede natuur. Maar hier ligt ook de valkuil, het is ook een manier om weg te gaan bij jezelf. Deze behoefte en dit patroon kan al beginnen in de baarmoeder en als gezinsklimaat doorgaan in je verdere leven.


Omdat het een heel herkenbaar thema is en veel sensitieve zielen hier mee te maken krijgen deel ik hier een kwetsbaar stukje over. Ook zie ik het veel terug in mijn omgeving bij vrouwen en lichtwerkers, ze zijn telkens leeg, moe en weten niet meer 'echt' wie ze zijn. Beheersen van je eigen liefde en licht is een moeilijke maar vooral helende ervaring voor deze zielen. Het ontwaken gaat daarom ook om integratie van je eigen zielenlicht en uiteindelijk het belichamen van jouw licht. Kiezen voor jezelf is een hele belangrijke stap op het pad van heelheid.


Mijn lessen over het thema zelfliefde en het helpers trauma, liefde geven maar nog niet liefde zijn hebben mij tot op mijn allerdiepste eenzaamheid geraakt. Ik dacht na de ontmoeting met mijn tweelingziel dat ik liefde was, een ongekende vuurkracht van een innerlijk thuis komen maar alles was minder waar. Mijn zielsmaatje die kwam na deze ontmoeting was/zijn mijn inwijdingen tot onvoorwaardelijke liefde, verbinden vanuit heelheid. Dit doen we nu samen en toch alleen.Op het pad naar mijn hoger zelf kreeg ik een diep rakende spiegel die ontstond zonder dat ik het door had. Met dank aan mijn prachtige spirituele docente/gids waar ik mijn zelfrealisatie pad bewandelde, naar het belichamen van mijn ware zelf, liet mij met liefdevolle ogen liet zien waar ik stond. Geen afkeuring, geen oordeel, alleen een spiegel van mijn eigen leegte. Ik deed liefde uit het niet willen voelen van al het lijden en het verdriet in mijn hart. Zo had ik een uitreikende beweging gevonden om de ander te helpen en mijn licht weg te geven. Ineens zag ik in hoe ik maar gaf uit aanpassen, lief zijn en de wereld mooier willen maken. Na deze breuk van illusie, sluier kon ik niet anders dan rust nemen, en voor werkelijk de verbinding met mezelf en de BRON van LIEFDE in mijzelf aan te gaan. Niet wegvluchten. Nee gewoon blijven bij alle pijn met dat wat er was. Dit was mijn grootste en moeilijkste les.Een tijd kwam van observeren wanneer ik uitreikte naar buiten, mijn eigen licht als een weggeefluik doorgaf. De spiegels werden steeds groter, alles om mij heen gaf mijn eigen energetisch tekort als beeld naar voren. Wat was het pijnlijk en ook bijzonder mooi om te kiezen voor mezelf. Het is voor mij een groot kantelpunt geweest in mijn ontwaken, zo heb ik ervaren dat echte transformatie niet de hoogtepunten zijn maar juist de dieptepunten. De pijn die omhoog kwam werd gedragen met beide handen door mijn innerlijke moeder en vader. Zo heelde ik mijn innerlijk meisje met mijn liefdevolle aandacht, doorzettingsvermogen en hulp van de spirituele wereld. Laag voor laag mocht ik meer bij mezelf thuis komen.


Heling is daarom zo ontzettend belangrijk, het is voeding voor de ziel. Het integreren van je eigen zielenlicht is een belangrijk stap. Maak verbinding met jouw innerlijke wereld, jouw hart. Wees verliefd op jezelf, en leg je focus op jezelf en laat de ander maar los. Ik weet het dit voelt heel vreemd en onwennig, omdat het verlangen om licht en liefde te brengen zo groot is. Harmonie scheppen en het fijn hebben. Niet meer met je buitenwereld bezig zijn voelt dan als iets wat niet gekend is. Onbekend en egoïstisch misschien.


Wat gun ik iedere sensitieve ziel een basis, een eigen innerlijke lichtkracht om zo als liefdevolle bron aanwezig te zijn in het kosmisch veld. We helen de aarde door eerst onszelf te helen. Om de wereld te helen hoeven we niks te doen als alleen maar liefde zijn.


Ben je al lichtwerker en geef je spiritueel healing of coaching aan anderen en herken je jezelf hierin? Wees dan niet boos op jezelf en geef het geen oordeel. Observeer maar deze beweging in jou en zie hoe je jouw licht boodschappen eerst voor jezelf mag ontvangen, laat het landen, verteer het en laat het als een puzzelstukje jouw zielenlicht helen. Wil niet al te graag de wereld helpen onder het motto 'de wereld heeft hulp nodig'. Help jezelf, wees thuis en in liefde met jezelf. Sta dan op als een krachtige buis van licht! Als een zaadje van licht ben je dan aanwezig met welke taak je dan ook hebt.

56 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Op het spirituele pad zie ik veel vrouwen worstelen met het gevoel dat ze er ‘nog’ niet zijn. En ook ik voel dit in mijzelf voorbij komen. Jaren geleden leek het wel alsof ik in een sneltrein zat en i

Wat voor prachtige ziel ben jij? Wist je dat wij allemaal bestaan uit frequenties van kleuren, tonen en noten? Het is het kleurenpalet wat jij uitstraalt. Er is niemand anders zoals jij! Als je (hoog)

De ziel is het voertuig naar groei en transformatie. We komen allemaal in dit leven hier op aarde om te groeien dat is ons werkelijke doel. Het universum is een continue stroom van uitzetten en weer t