top of page

Gronden in tijden van onrust en angst.


Gronden, aarden je hebt er vast wel eens van gehoord. Maar wat is dat nu precies, hoe kun je het je eigen maken en wat brengt het je?

Het woord gronden, aarden betekent letterlijk de grond of de aarde onder je voeten voelen. Heel nuchter gezien zijn er veel mensen die denken aan de grond of de aarde onder zichzelf als een afgescheiden materie/wezen, het is ik en de grond/aarde onder mij. Vaak is er dan ook weinig liefde te voelen voor de aarde als een wezen zelf, of voelen dat je hier wilt zijn als mens. Als we op deze manier willen gronden of aarden dan maken we geen verbinding en blijft er een afscheiding tussen aarde en het lichaam. Er is dan geen bewustzijn van de energie van de aarde en de eigen energie. We leven dan op onszelf in afscheiding van onze bron, moeder aarde. Als we aarden of gronden op deze manier dan is er géén werkelijke verbinding en lukt het niet om dieper in het lichaam en uit het hoofd te komen. Hoe doen we het dan wel?


Neem de tijd om deze woorden te lezen vanuit een open hart, ontvang de energie die onder de woorden voelbaar is en voel de verbinding groeien met moeder aarde terwijl je leest.

Onze aarde is een planeet die al duizenden/miljoenen jaren een bron van leven is. Op dit moment ben jij in deze tijd hier op aarde. Je hebt een hele lange reis gemaakt naar deze prachtige planeet, en hier ben je dan. Ooit was je een prachtig licht wezen zonder grenzen, vaste structuur, je was alleen licht. Tijdens jouw geboorte heb jij een mooi lichaam aangenomen wat precies voor jouw energielichaam passend is. Dit lichaam is gevormd van materie, materie die ook terug te vinden is op moeder aarde. Zonder haar kon je geen lichaam aannemen, dit hoort bij de reis die je hier op aarde komt maken. Jouw lichaam is het kind van moeder aarde. Jouw lichaam hoort bij de aarde, het is een stoffelijk omhulsel waar jouw zielenlicht in kan verblijven. Met voeding die moeder aarde voor ons beschikbaar heeft voedt jij jouw lichaam en ontvang je energie voor groei. Zonder dat je het door hebt ben je je hele leven lang verbonden met haar welzijn, haar liefde en energie. Moeder aarde, moeder natuur is een deel van jou, jij bent dit allemaal.


Praat eens met de aarde, de natuur, het wezen van onze planeet. Maak het heilig en voel de dankbaarheid.

En hier begint eigenlijk jouw reis pas. Als je voelt dat je planeet aarde echt wil gaan accepteren en liefdevol haar te gaan omarmen dan kom je ook dieper in je lichaam. Dieper in je lichaam komen betekent meer en meer met je zielenlicht te zakken in je lichaam. Je gaat dan meer het aardse leven aan met je licht en bewustzijn. Al die tijd dat je vanuit je hoofd en hart leefde was een manier om veilig te zijn, om je niet helemaal te hoeven binden met de materie. In tijden van crisis en veel angst op aarde kun je voelen dat je bestaansrecht wordt aangeraakt en dit kan onveilig aanvoelen, is aarde dan toch niet veilig? Een beweging terug in het hoofd en je hart (soms zelfs helemaal uit je lichaam) voelt dan als veilig, misschien herken je het wel in jezelf. Deze delen van je lichaam kunnen dan als 'veiliger' aanvoelen.


Neem eens de tijd om te voelen waar jij angst voelt en wat dit doet met je lichaam en geest? Probeer te praten met jezelf en je zelf gerust te stellen dat het veilig is om in crisis er te mogen zijn. Verbind je met de aarde en voel haar energie. Voel aarde als een moeder, zacht, warm en koesterend. Voel hoe jouw lichaam als een foetus in haar baarmoeder mag ontspannen. Sluit je ogen maar voor een moment, adem eens diep in, adem diep met een zucht uit, voel je hart open gaan, voel je buik open gaan, ontspan. Een warme rode deken omarmd je en omhuld jouw lichaam. Uit jouw voeten stromen je energetische wortels en gaan laag voor laag diep in de aarde. Je verbindt je met jouw eigen zielenkristal in de kern van moeder aarde. Laag voor laag komt jouw licht steeds meer in verbinding met aarde. Je komt thuis in rust en vertrouwen. Je mag er zijn, je bent niet alleen. Warmte en kracht stromen door je benen uit haar centrum. Geniet even van deze verbinding en open je ogen dan weer als je voelt dat je genoeg ontspannen bent. Neem deze warme verbinding met je mee.


* Een mooie edelsteen die je kan ondersteunen in jouw grondingsproces is de rode jaspis. Deze edelsteen helpt je om te landen en aanwezig te zijn in het hier en nu. Vooral bij de ziel die moeite heeft met het leven op aarde. Jaspis helpt je om bij jezelf te blijven en vanuit je eigen kracht contact maakt met de wereld om je heen. Bekijk deze edelsteen in de online shop als je hier meer over wilt weten.


Ook een mooie ondersteuning is de opgestegen meester Sanat Kumara. Voor mensen die de aardse materie moeilijk vinden, die liever in de hemelse, fijnstoffelijke niveaus zijn, helpt hij zich te aarden en graag op de aarde te zijn, zich ,,huiselijk in te richten”. Deze essence olie is te vinden in de online shop of lees er meer over als je nieuwsgierig bent!258 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Aarden, rust en thuis komen in je lichaam dat is wat we allemaal willen. Ik schrijf er vaak over en tijdens een healing is moeder aarde...

bottom of page