top of page

Hoe kun je je eigen waarheid vinden in een overlaad aan prikkels van de wereld om je heen?


We worden overladen met mails, social media, radio, tv en nog veel meer via internet. Een wirwar aan energie, en wees daar maar eens meester in. Ik geloof in de kracht van energie, vanuit onvoorwaardelijkheid. Jij weet mij wel te vinden als het nodig is, energie trekt energie aan, hoe mooi is dat. Er is voor iedereen precies genoeg als je maar de energie uitstraalt die het licht jou gegeven heeft om dienstbaar mee te zijn, maar je moet je wel laten zien natuurlijk. Hoe gaan we hier dan mee om in de nieuwe tijd? En wat gebeurd er allemaal in de energie die ons zo beïnvloedt vooral nu in tijden van paniek en chaos.

Mijn besluit om verantwoordelijker met mijn nieuwsbrief en mails om te gaan kwam gisteren na een dag van verdriet en onrust (en ook na de zoveelste mail die even de druppel was die de emmer liet overlopen). Hoe ga ik zelf om met de prikkels die ik naar buiten stuur? Er kwam een diep besef omhoog van de illusie die ons gebonden houdt aan het lagere zelf, de oude wereld, sturing en macht. Wat ga ik op dit moment voeden en wat is voor mij waarheid nu? Hoe kan ik door alle lagen nog heen kijken? Het gaat voor mij niet meer om advies, de ander ergens heen willen helpen, gratis dingen weggeven omdat de wereld zo erg er aan toe is, of veel geld vragen omdat nu veel mensen hulp nodig hebben. Dit zijn allemaal illusies, sturende energieen, wat is nu eigen belang en wat is werkelijk de les, wat is nu echt liefde en vooral wat is belangrijk voor mij als ziel? Waar zijn we toch mee bezig? Het cabaret stukje van Jochem Meyer ging ineens door mijn hoofd, wakker worden, wakker worden, wakker worden. Haha ik kon er ook wel even om lachen.

Het duurt niet lang meer of we gaan allemaal weer offline omdat het gewoon te veel informatie is om nog zuiver te blijven, te kiezen voor je eigen frequentie, en daarmee dus gezond en krachtig te blijven. En misschien voel je je zelfs wel even schuldig als je kiest voor jezelf. Hoe doe je dat dan vanuit de hoogste bedoeling? We gaan namelijk gezamenlijk van een 'ik' bewustzijn naar 'wij' bewustzijn, de 5e dimensie.

Een duidelijk vuur kwam omhoog in mijzelf, mijn engel sprak duidelijk met een ferme Nee! Als ik kies voor mijn eigen 'waarde' dan blijf ik puur en echt, mijn eigen waarheid die ik voel in mijn hart. De ander vrijlaten, geen sturing geen behoefte aan liefde uitdelen of kennis als waarheid verkondigen. Non-duaal in het midden gaan leven geen oordeel over het donkerte, het licht, goed of slecht. Alles mag er zijn, geen afscheiding meer en een vinger wijzen naar anderen, oordelen over hamsteren, oordelen over ziekte, angst of alleen maar liefde willen zien. Het mag er allemaal zijn want het is ook deel van mij. Nu kies ik voor energie, mijn eigen hart en deze te voeden met licht en bewustZIJN. De ander mag ik vrij laten en alleen dragen in een veld van liefde. Ik ontmoet anderen als vanzelf wanneer de energie ongedwongen naar me toe komt, ik volg het licht.

Als lichtwerker en healer vindt ik het enorm spannend om op te gaan staan en mijn licht te delen, mijn lichttaal te spreken, kanaal te zijn en te spreken wat er doorkomt. Niet iedereen ziet mijn licht en fijngevoeligheid, er kan een afkeer of een oordeel zijn tegen de spiegel die ze te zien krijgen. Dit zijn mijn lessen die ik aan mag kijken als lichtwerker. Door mijn innerlijk licht te delen zonder enige vorm van controle, sturing of gewenste uitkomst (om dingen te zeggen die mensen willen horen, of mensen te entertainen) sta ik vanuit mijn kwetsbaarheid en naaktheid op in deze wereld van illusie. Als we naar elkaar kijken zien we enkel alleen onze eigen spiegel. Niks is buiten ons nog aan te wijzen als goed of fout, het is alleen een les, een opening. Zo is het ook niet meer nodig om iemand anders op een voetstuk te zetten als jouw guru of leermeester. De leermeester, of guru is IN JOU. Zo is de wereld in eigen verantwoordelijkheid, meesterschap vanuit een eenheid.

Leren met je frequentie omgaan en zo als individu bijdragen aan heling voor de planeet en ieder ander wezen is een innerlijk proces, je ontmoet als vanzelf de mensen en ondersteuning die passen bij jouw bewustzijn. We zijn allemaal gidsen voor elkaar en dienen elkaar op het juiste moment. In eigen meesterschap loop jij de reis IN jou die maakt dat je hoger komt in jouw (ont) wikkeling. We leren nu los te laten van alles wat we nu in de maatschappij omhoog zien komen, de schaduwzijde, het lager zelf wat oplost in het licht. Heel eerst jezelf, dan pas heel je de wereld.


Kijk verder door de lagen van de illusie, voel je eigen waarheid, laat je niet afleiden door iets buiten jezelf, sturing, controle, macht, verlangen om het bij iemand anders te zoeken, in welke vorm dan ook, zie het alleen als les en heel in jezelf wat resoneert met illusie en afgescheidenheid. Stap in het licht van waarheid, het licht van je hart, zonder oordeel, wees gewoon je licht. Je licht schijnen betekent ook je licht schijnen op de donkere energie, in jezelf, in de ander, in de wereld. Je spreekt vanuit de groei voor iedereen om je heen, nee zeggen hoort ook bij liefde, net zoals grenzen aangeven vanuit eigen 'waarde' en ja daar hoort ook geld bij. Wat ben jij waard en wat is de ander waard? Als jij dat met liefde kunt omarmen dan zal de aarde transformeren en hebben we geleerd met energie en frequentie om te gaan.


Laten we wakker worden, lieve mooie ziel...


29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Als hoog sensitieve vrouw is het niet altijd makkelijk om te aarden. Het leven is voor vele sensitieve zielen nu op dit moment nog meer een uitdaging. Want wat gebeurd er veel met de energieën om ons

Op het spirituele pad zie ik veel vrouwen worstelen met het gevoel dat ze er ‘nog’ niet zijn. En ook ik voel dit in mijzelf voorbij komen. Jaren geleden leek het wel alsof ik in een sneltrein zat en i

Seksualiteit en spiritualiteit gaat dat samen?! Jazeker! Maar lieve vrouw wel in de gezuiverde vorm. De tijd van nu vraagt om zuivering en transparantie. Het thema seksualiteit omringt vele dimensies.

bottom of page