top of page

Je zielsessentie

De ziel is het voertuig naar groei en transformatie. We komen allemaal in dit leven hier op aarde om te groeien dat is ons werkelijke doel.

Het universum is een continue stroom van uitzetten en weer terug komen naar de kern. Dit zien we ook terug in de natuur, een element komt in beweging in uitzetten en laat weer los en komt terug naar de kern. Alles gaat van binnen naar buiten. Zo is dit ook een beweging in jou, alles begint bij de kern. Het stilte punt in je binnenwereld is de thuis plaats voor de ziel. Het is de ziel die je telkens in beweging zet en je laat groeien. Het is helaas niet altijd een leuke groei want de ziel kiest de lessen voor je uit waar je jouw licht mag ophalen. De plezierige weg kiezen is eerder uit angst voor de donkerte en afgescheidenheid. Het ego wil kiezen voor verlangen, zintuiglijke stimulans, eigen belang voor bestaan en de weg van de minste weerstand. Soms lijkt het je ziel die spreekt maar is het eerder het ego wat je weg haalt uit een situatie die eigenlijk de grootste les voor je is. Je weg leren zien in waarheid en groei voor je hoogste licht is oefenen in het zien van je schaduwzijde, die is weggestopt in je bewustzijn maar leeft in je onderbewuste.

Hoe herken je de schaduw in jezelf?


Alles in de wereld is een reflectie van jouw binnenwereld. Alles om je heen geef jij een mening, gevoel, kleur, voorkeur of afkeur. De mensen en situaties die je triggeren willen we maar al te graag “vermijden”. Soms zegt het spiritueel ego “dit verlaagt mijn energie, hier moet ik bij weg, dit is negatief en wil ik liever niet in mijn leven”. De situatie of persoon duwen we weg en we kiezen ervoor om de andere kant op te kijken. Echter de andere kant opkijken is letterlijk het niet willen zien van deze situatie of het gedrag van deze persoon die ons zo raakt. Zo ontstaat ontkenning in plaats van herkenning. De schaduwzijde is de situatie/gedrag van persoon in je omgeving die een afgewezen of afgekeurde deel in jezelf omhoog haalt. Kijk dieper en durf te voelen wat er omhoog komt.

Ik neem je mee in een voorbeeld. Stel je hebt moeite met dominante mensen. Je hebt een dominante baas, collega, familielid, vriend of vriendin etc waar je nogal moeite mee hebt. Je stoort je eraan dat ze zo zijn en je voelt je er niet fijn bij. Liever vermijd je dominante mensen en daar heb je dan ook een beeld en gevoel bij gegeven misschien zelfs een oordeel. Als we kijken naar dominantie dan heeft deze te maken met controle en macht waaruit dominantie kan ontstaan. Wat de reden is dat deze persoon dominant is dat maakt helemaal niet uit. Het is alleen het gevoel wat het bij jou oproept! Durf jij je macht te gebruiken om op te staan en je stem te uiten en te zeggen wat jij wil en nodig hebt? Durf jij zoveel ruimte in te nemen? Je schaduwzijde is hier misschien dat je ooit je macht misbruikt hebt om te heersen over een ander of misschien zelfs over een heel volk in een vorig leven, (in Atlantis), en heb je nu in dit leven gezworen om niet meer je macht te gebruiken. De pijn van schuld over het verkeerd gebruiken van je macht zorgt ervoor dat je in dit leven je macht niet meer laat zien. De situaties en mensen in je leven laten je deze spiegel zien en raken je in je schuld gevoel van een vorig leven. Als je tegen deze mensen blijft strijden lost het niet op maar de heling begint bij het loslaten van je schuld over je macht misbruik en vergeving aan jezelf. Je mag heling brengen aan dit vorige leven waar je ziel nog niet van ‘los’ was gekomen. Macht krijgt een nieuwe betekenis je neemt nu de macht over je eigen reacties en het aansturen van je zelf vanuit liefde en openheid.

Als je de lessen gaat zien dan kun je beginnen met helen van een gewond en weggestopt deel van jezelf. De les van de situatie of persoon brengt je dichter bij je ziel want je kijkt via je buitenwereld naar binnen. Dit is groei en opening naar wie jij bent. Jij bent alles om je heen! Als de les is gezien, opgehaald en geleerd dan is het een feestje voor de ziel al voelt het op dat moment helaas helemaal niet zo. Kijk dus goed om je heen waar je kansen liggen voor dat feestje dat is waar je ziel het meest gelukkig van wordt!

59 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page