top of page

Spiritualiteit is niet zweven maar juist verbinden met moeder aarde, thuis komen bij jezelf.

'Spiritualiteit is een helingsweg naar meer belichamen van licht IN het lichaam. Eén met de BRON, verankerd in jouw lichaam hier op aarde. Jij bent een tempel van kennis en licht!'De weg naar licht en liefde is een weg van heelwording in jezelf. We overstijgen de 3D matrix waarin we nu leven van illusie en dualiteit. Individueel zijn en toch een eenheid vinden. En dat doen we hier op aarde, dat is onze missie als ziel. Spiritualiteit gaat zeker niet alleen om het licht en weg van de duale aarde, “zweverig zijn”. Spiritualiteit is een helingsweg naar meer belichamen van licht IN het lichaam. In ons lichaam zijn we verbonden met de dualiteit en dus zijn daar alle lessen te leren om als ziel naar eenheid te kunnen gaan. Eén met de BRON, verankerd in jouw lichaam hier op aarde.


De Volle maan Stier raakt dit thema aan


Iedere Volle Maan en de standen van de planeten brengen verandering in de energie op aarde en de mens. Dit is voelbaar in jezelf, de thema's in je leven en de mensen om je heen. De energie van de Stier is verbonden met de aarde, jouw lichaam en wie ben je? De energie die nu voelbaar is door de Volle Maan en de tijd van schorpioen, is aards en raakt thema's als het lichaam, voeding, materie, je persoonlijkheid aan en dus ook het verleden, wat aangeraakt wordt in je lichaam. De periode van schorpioen brengt ons diep naar binnen, het onderbewuste. Als je al voldoende innerlijk werk en heling doet in je dagelijks leven zal deze periode misschien niet zo heftig zijn. Maar als je liever niet de diepere lagen in jezelf onderzoekt kan deze periode veel naar de oppervlakte brengen en uiten in onrust, afleiding zoeken, problemen in relaties, communicatie die je raakt, moeite om je (ziels)werk naar buiten te brengen en zelfs even jeZELF kwijt zijn. 

Hoog Sensitief en je weg op aarde vinden


Voor veel (hoog) sensitieve vrouwen, de sterrezaadjes, kristalkinderen, lichtbrengers hier op aarde, is dit een intense weg. De licht energie en liefde wordt in het begin vooral in de hogere energie gezocht want dit is wat vertrouwd aanvoelt als ‘thuis’ gevoel. De herinnering van de tijd in Lemurië waarin we voornamelijk eenheidswezens waren en nog geen individueel bewustzijn hadden heeft ook diepe wonden. Je herkent jezelf misschien in harmonie willen vinden door lief zijn, aardig zijn, veel geven, niet zo graag boosheid uiten of ervaren, geen toe-eigening van grenzen en seksualiteit (wat meestal onbewust vermijden wordt). De dualiteit van aarde met grofstoffelijke emoties kan voelen als als eng, niet eigen en vooral niet veilig. Eenheid, liefde en thuis zijn is een zoektocht waar je naar kan verlangen. Veiligheid is hierin belangrijk want diep in de basis ligt ook wel angst en verlating verscholen.

Dit betekent voor veel sensitieve vrouwen dat de bovenste chakra’s van intuïtie, creativiteit, inspiratie, God/Engelen/Licht goed ontwikkelt zijn, echter de onderste chakra’s gaan nog niet helemaal mee en blijven in een lagere trilling, ze trillen niet mee met de hogere energie. Het hart kan dan ook nog niet helemaal open gaan naar onvoorwaardelijke liefde omdat in de basis nog niet genoeg heling en indaling van het goddelijk bewustzijn is ontstaan. Blokkades in de onderste chakra's zorgen voor stagnatie in de ontwikkeling, deze komen telkens op een andere manier terug naar boven bijv: in relaties, werk, financiën of fysiek in het lichaam.


Als er geen stabiele basis is dan is de wereld moeilijk en intens


Er ontstaat een onbalans om echt als sensitieve vrouw in je kracht te gaan staan. Het is dan ook vaak dat je in overlevingsmechanisme loopt van jezelf weggeven aan een ander door maar te willen geven of een ander helpen, je kunt niet helemaal hier op aarde zijn, fantaseren dat de wereld alleen lief en zacht mag zijn, geen grenzen kunnen voelen of juist te dominant grenzen geven, onvermogen om diepe emoties te voelen en telkens onrust voelt in jezelf, veel piekeren met als gevolg dat je jouw innerlijke stem maar niet hoort, kans op misbruik of afhankelijke relaties, vlucht gedrag, energie verlies, controle willen uitoefenen door angst, gebrek aan zelfliefde en heldere persoonlijkheid en een lichaam wat niet echt bewoond is met kans op indringers van energie van lage frequentie. 

De onderste chakra's helen brengt veiligheid en een dieper ontwaken van je ziel


Hoe meer je groeit in licht hoe dieper je wortels in moeder aarde gaan. De onderste chakra’s zijn verbonden met een lagere (3e dimensie)  energie (aards is trager vaster en zwaarder) het zijn de primitieve chakra's. De onderste chakra’s van stuit, buik en navel centrum verbinden je met je roots, bestaansrecht, veiligheid, het lichaam, voorouder bloedlijnen, DNA, seksualiteit, relaties, baarmoeder, misbruik, macht, ego en innerlijk leiderschap. In onze basis zitten angsten en diepe wonden uit de baarmoedertijd, kinderjaren, vorige levens en voorouderlijnen. Ook angsten en onveiligheid op het thema macht en ego verbonden met de tijd die na Lemurië kwam, het tijdperk van Atlantis. Dit was een krachtige beschaving waarin we de val mee hebben gemaakt naar afscheiding door de individualiteit. Het roept in ons de angst voor misbruik op vanuit het ego en diepe wonden van afscheiding. Het is niet alleen dit leven waar je mee worstelt maar ook alle beschavingen voor ons (en nog veel verder in de tijd afscheiding van het licht en splitsing van de ziel). Dat je dat maar weet;).

Heelheid is opschoning van alle chakra’s. Door diep in je lichaam te komen en het vrouwelijke te gaan belichamen stap je automatisch in een proces van aarden, incarneren. Als je dieper in je incarnatie gaat (aarden van je ziel) komen er meer zielsdelen van jou weer samen. Er onstaat een dieper besef van jouw zielsessentie en de missie waarvoor je hier geboren bent in dit leven. Je wordt meer mens mét het licht waar je vandaan komt i.p.v. weg van aarde en de dualiteit van mens zijn.


Kom thuis in je lichaam en ontwaak in de Engel die je bent


Je missie is hier op aarde komen want jij bent nodig. De engel in jou komt vrij opgestegen uit alle lagen van oud zeer, zielspijn en het collectief. Perfectie laat los want je weet dat je al perfect bent in de imperfectie. Je wordt dan ook wel een ‘aarde engel’. Om hier te komen is het nodig dat je alles aangaat in jezelf en eerst een diepe zelfliefde mag aangaan. Het verlangen om in relatie met jezelf te gaan en de verantwoordelijkheid te nemen dat JIJ de schepper bent van jouw leven en niks buiten jou je hier in kan (ver)vullen. De leegte kan alleen gevuld worden met jouw eigen liefde en licht energie. Zo staat de vrouw op en zal ze een baken van licht ZIJN voor de wereld om haar heen. 

Het is nu de tijd dat het vrouwelijke op gaat staan en diepe wonden in zichzelf gaat helen, niet alleen voor haarzelf maar ook voor het collectief, moeder aarde en de mannen aan onze zijde. De godin komt terug in ieder vrouw, man en moeder aarde. We leren haar weer toe te laten, we zijn moedig om de weg weer naar het hart te maken en voelen het verlangen om het lichaam en moeder aarde weer als ‘heilig’ te zien. 


Womb Ceremonie voor heling en spirituele groei


Herken jij jezelf in de woorden die je hier leest? Voel jij van binnen ook de kracht van ontwaken in de pure essentie die je bent? Voel je dat er meer kracht in jou aanwezig is dan je toelaat? Ben je klaar met slachtoffer zijn en bereid om dieper te gaan? Dan is dit een mooie stap op jouw pad als nieuwetijdsvrouw om nog meer je zielsmissie te gaan belichamen. De Womb Ceremonie die ik maandelijks zal gaan geven staat iedere maand in een nieuw thema. Zo kan jij heel bewust groeien en loslaten en zelf bepalen welk thema je instapt. Wat kijk ik er naar uit om dit met jou te gaan delen. Magisch, liefdevol en zo veilig. 

We gaan een prachtige reis maken naar binnen, de verbinding met het vrouwelijke, de baarmoeder en het hart, doormiddel van rituelen, inwijdingen en overdracht van het goddelijk vrouwelijke mag jij de kracht van jouw ziel gaan voelen en meer thuis komen met je licht hier op aarde. 


Wil je meer weten over de Womb Ceremonie lees dan verder op de website.


190 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Wat voor prachtige ziel ben jij? Wist je dat wij allemaal bestaan uit frequenties van kleuren, tonen en noten? Het is het kleurenpalet...

bottom of page