top of page

Spirituele stress, help ik ben er nog niet!

Op het spirituele pad zie ik veel vrouwen worstelen met het gevoel dat ze er ‘nog’ niet zijn. En ook ik voel dit in mijzelf voorbij komen. Jaren geleden leek het wel alsof ik in een sneltrein zat en ik kon niet wachten tot ik bij mijn eindbestemming aankwam!

Maar lieve ziel weet je dat dit heel menselijk en normaal is dat we dit ervaren? En vooral met social media is dit een thema wat speelt en de stress groter kan worden voor het ego. Wat natuurlijk een mooie oefening is;). Op social media zien we plaatjes en verhalen voorbij komen, hier maken we zelf een verhaal van. We weten zelden wat er achter het plaatje schuilt. We hebben nu eenmaal een ego ikje die overal wat van vind. En ook de ander heeft deze! Want ben jij werkelijk minder ver dan een ander? Wat zie je in iemand anders die voor jou verder is?


Op het ascensie pad en het pad van onze ziel lopen we een weg door ervaring. Jouw groei naar je pure zelf is jouw ZELF realiseren door ervaring. Dit gaat laag voor laag. Het is een heel levensproces! Maar als we dat weten waarom willen we er dan al zijn? Of vergelijken we ons met een ander die veel verder lijkt in zijn spiritueel ontwikkeling?


Het is het spiritueel ego wat ons misleid, want jouw pure zelf is er al, deze staat te wachten tot jij al jouw lagen van karma, angst en illusies gaat afwerpen. Onder alles wat je doet, zegt en ervaart leeft jouw pure zelf. Deze is oordeelloos, open en in volledige liefde. Maar het is enkel het ego wat niet tevreden is met dat wat er is. Het is misschien niet mooi genoeg, wijs genoeg, liefdevol genoeg of een bekende “nog niet hoog/licht genoeg”.

Als we niet het “echte” werk willen aangaan en onze karmische jas uitdoen op ons spiritueel pad dan creëren we opnieuw een ego ik’je. Deze keer alleen passend in hoe wij vinden dat we zouden moeten zijn of horen te zijn. Het is onecht en opnieuw creëren we een illusie. Het kan zijn dat je een persoonlijkheid creëert die past in de spirituele hype waar jij jezelf mee vergelijkt, de groep waar je je mee verbind. Voor een tijdje voelt dit als ‘je ware zelf’ tot je dieper op het pad gaat van het transformeren van je innerlijke illusies.

Spiritualiteit is geen creatie of er “al” zijn. Het is de realisatie van WIE we zijn. Het ZIJN zelf is de realisatie. Je ruimt jezelf op, maakt de weg vrij om vrij te gaan leven vanuit je essentie. Je creëert geen nieuwe identiteit maar een pure zijn.

Hoe meer je land in jouw wezen die je bent en je herinnert wie je in je grootsheid bent dan opent alles zich vanzelf. Er komt een rust, een vertrouwen. De haast is weg om er AL te zijn! Want je bent er AL:).52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

De ziel is het voertuig naar groei en transformatie. We komen allemaal in dit leven hier op aarde om te groeien dat is ons werkelijke...

Wat voor prachtige ziel ben jij? Wist je dat wij allemaal bestaan uit frequenties van kleuren, tonen en noten? Het is het kleurenpalet...

Aarden, rust en thuis komen in je lichaam dat is wat we allemaal willen. Ik schrijf er vaak over en tijdens een healing is moeder aarde...

bottom of page