top of page

Aartsengel Michael, het beschermende blauwe licht.

Integratie van de mannelijke energie brengt je naar heelheid en rust.Als mens hebben we beide polariteiten in ons aanwezig. Zowel het vrouwelijke als het mannelijke, ook wel yin en yang genoemd. In dit leven heeft jouw ziel gekozen voor één van deze polariteiten te gaan belichamen. Hierin wil jouw ziel dan ook de lessen ophalen of heb je karma uit te werken.


Als je in dit leven een gevoelige vrouw bent met veel emoties, en vindt je het lastig om met indrukken van jouw omgeving om te gaan dan is het ophalen van de mannelijke energie in jezelf een grote uitdaging. De mannelijke energie brengt duidelijkheid, doeltreffendheid, bescherming, begrenzing, actie en daadkracht. De vrouwelijke energie is ontvankelijk, open, passief, naar binnen gericht, volgzaam en zachtaardig. Samen vormen deze energie de heelheid van de schepping. Een eenheid. Wij zien alleen de energieen van het mannelijke en vrouwelijke als tegenpolen, ze vullen elkaar echter aan. Als we uit de 3e dimensies van dualiteit stappen komen we in een gevoel van saamhorigheid, de een bestaat niet zonder de ander, ze zijn altijd samen.


Onze ziel is op weg naar het belichamen van heelheid van mannelijke en vrouwelijke eigenschappen.

Als je als vrouw heel erg open staat komen er ook ongewenste energieen bij je binnen, niet alleen emoties van jezelf maar ook van de wereld om je heen. Door deze overlaad aan prikkels en ervaringen kun je soms niet eens weten wat nu van jou is en wat van iemand anders. Alles voelt alsof het van jou is, er is geen scheiding tussen jou en de ander of de indrukken van de buitenwereld. Door deze overvloed kunnen we er voor kiezen om onszelf te gaan sluiten. Je kiest of de weg naar je hoofd of je trekt jezelf terug uit je lichaam. Je kan naast je lichaam gaan staan of er helemaal uit schieten. Dit uitschieten van je lichaam heet dissociëren. Meestal gebeurd dit uittreden door trauma's die we meegemaakt hebben in onze vroege kinderjaren of zelfs een trauma uit een vorig leven.


Jezelf sluiten is ook jezelf afsluiten voor goddelijke liefde

Als we gesloten zijn komt er niet meer zo veel binnen, maar het is eerder een beweging uit angst dan uit liefde. Als we in angst zijn maken we ons klein, is onze energie laag en trekken we lagere energieen aan. Dit is natuurlijk niet wat we willen maar als we niet weten hoe we ons veilig kunnen voelen lijkt dit de enige optie. We bouwen muren op en zijn maar moeilijk te bereiken voor andere mensen. Ook niet te bereiken voor de engelen om ons heen.


Om weer langzaam te gaan openen en op te gaan staan in vertrouwen kun je werken met Aartsengel Michael. Deze aarde engel helpt je om met zijn energie de bescherming te voelen in jezelf. Je haalt via zijn blauwe licht de goddelijke bescherming op en deze zorgt ervoor dat je veilig bent. Als je het vaker gaat voelen in jezelf hoe het is als je beschermd wordt door het mannelijke principe dan zul je al snel dit gevoel vaker met je mee kunnen nemen. Het leven wordt lichter en vreugdevoller!

348 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Als hoog sensitieve vrouw is het niet altijd makkelijk om te aarden. Het leven is voor vele sensitieve zielen nu op dit moment nog meer een uitdaging. Want wat gebeurd er veel met de energieën om ons

Op het spirituele pad zie ik veel vrouwen worstelen met het gevoel dat ze er ‘nog’ niet zijn. En ook ik voel dit in mijzelf voorbij komen. Jaren geleden leek het wel alsof ik in een sneltrein zat en i

Seksualiteit en spiritualiteit gaat dat samen?! Jazeker! Maar lieve vrouw wel in de gezuiverde vorm. De tijd van nu vraagt om zuivering en transparantie. Het thema seksualiteit omringt vele dimensies.

bottom of page